Enkel betaling med Klarna
Rask levering i hele landet
Sommersalat

Frisk sommersalat med jordbær, bacon og feta

Vanskelig
30 - 40 min

Imponer familien eller venner med denne friske salaten! Her får du en kombinasjon av de beste smakene.

Ingredienser

Hvor mange skal du lage til?
CB Ingrediens Sitron
Sitronsaft
CB Ingrediens Honning
Flytende akasie honning
1
ss
CB Ingrediens Flaksalt
Maldonsalt
1,5
ts
CB Ingrediens Pepper
Nykvernet sort pepper
CB Ingrediens Rodlok
Rødløk
0,5
stk
CB Ingrediens Jordbaer
Jordbær
0,5
kurv
CB Ingrediens Hjertesalat
Hjertesalat
1
stk
CB Ingrediens Kyllingfilet
Kyllingfilet
1
stk
CB Ingrediens Kokosolje
Kokosolje til steking
1
ss
CB Ingrediens Bacon
Bacon
3
skiver
CB Ingrediens Fetaost
Fetaost
0,5
pakke
CB Ingrediens Basilikum
Frisk basilikum eller mynte til pynt

Utstyr

Bolle (2 stk)
Visp
Stekepanne
Stekespade
Kjøkkenpapir
Kniv
Sleiv
Steg 1

Lag dressingen: I en liten bolle, bland sammen saften av sitron, akasiehonning, halvparten av saltet (1/8 ts), og en klype nykvernet sort pepper. Sett dressingen til side for å trekke smak.

Steg 2

Stek bacon: Varm opp en stekepanne på middels varme. Stek baconskivene til de er sprø og gyldne, ca. 5-7 minutter. Legg baconet på et kjøkkenpapir for å renne av og bli ekstra sprøtt.

Steg 3

Forbered kyllingen: Krydre kyllingfileten med resten av saltet (1/8 ts) og litt nykvernet pepper. I samme panne som du stekte baconet (du kan fjerne litt av baconfettet hvis det er for mye med ett tørkepapir), tilsett kokosoljen og varm opp på middels varme. Stek kyllingfileten i ca. 4-6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt og har en gyllenbrun overflate. La kyllingen hvile i et par minutter før du skjærer den i skiver.

Steg 4

Forbered salaten: I en stor bolle, kombiner hjertesalaten, skivet rødløk, skivede jordbær og smuldret fetaost. Bland forsiktig sammen for å fordele ingrediensene jevnt.

Steg 5

Monter salaten: Legg skivene av kylling og sprøstekt bacon på toppen av salatblandingen. Dryss over litt ekstra pepper hvis ønskelig.

Steg 6

Dress salaten: Rett før servering, drypp sitron- og honningdressingen over salaten. Bland lett slik at dressingen fordeles jevnt over alle ingrediensene.

Ferdig!

Servering: Pynt med frisk basilikum eller mynte om ønskelig. Server salaten umiddelbart som en lett, men smakfull hovedrett.